VANNANALYSE

GOD VANNKVALITET - EN forutsetning for god helse

Har du oppdaget at vannet er uklart, smaker annerledes eller har en lukt kan det være lurt å ta en vannprøve. I følge Folkehelseinstituttet kan drikkevannet ha en direkte påvirkning på deg og din families helse dersom vannet du drikker eller er i kontakt med inneholder:

 

• Virus, bakterier, parasitter eller sopp som kan forårsake sykdom og irritasjoner.

• Organiske og uorganiske stoffer som kan være akutt giftige, allergifremkallende og kreftfremkallende.

Vannprøver vil bidra til å beskytte deg og din familie fra langvarig eksponering av skadelige stoffer. Noen av stoffene kan være vanskelig å oppdage da de verken synes, smakes eller kjennes på lukt. Dessuten kan det ta tid før man blir syk eller merker symptomer. Man bør ta en vannprøve i året for å unngå å bli syk av dette, enten det er akutt eller på grunn av langvarig eksponering.

VÅRE VANNPRØVEPAKKER

Inkluderer frakt og konsultasjon.

vannprøver til drikkevann

KONSULTASJON

Tolkning av laboratoriumresultater

Har du gjennomført vannanalyse ved et laboratorium?

 

Vi hjelper deg med å tolke analysen, og dersom det er noe som må forbedres vil vi gi deg løsningsforslag.

650 kr/t

vanntest og vannprøver og vannanalyser

MINI

Den årlige vannprøvepakken

Minimumskravet for å dekke opp for drikkevannsforskriften for små anlegg. Bør taes årlig når du har avdekket at du ikke har andre parametere fra standardpakken som skaper et problem.

Inneholder:
pH m/tempmåling, konduktivitet, turbiditet, farge, lukt, smak, kimtall 22°C, koliforme bakterier, E. coli, Intestinale enterokokker.

2 535 kr

vannanalyse av drikkevannet

STANDARD

Avdekker vannkvaliteten

Anbefales som første vannprøve og deretter MINIPAKKE for årlig oppfølging.

Denne pakken passer for deg som:

  • Ønsker å avdekke et problem med vannet (kjemisk og biologisk)

  • Mer enn et år siden sist du tok vannprøve

  • Har merket en foranding på vannkvaliteten

Vannprøvepakken dekker minimumskravet fra drikkevannsforskriften samt analyserer for andre vanlig problemer med eget vannkilde.

Inneholder:

MINIpakken + jern, mangan, kalsium, magnesium, hardhet, nitrat, natrium, klorid, fluorid, ammonium.

5 450 kr

SPØRSMÅL & SVAR

Hva skjer etter bestillingen?


Etter at du har sendt inn en bestilling vil sender vi deg en pakke som inneholder prøveflaske(r) for din vannanalyse. Pakken vil bli sendt til din oppgitte postadresse.
Hvordan ta vannprøve


NB! Prøveflasken må ikke berøres innvendig eller i lokket 1) Fjern sil og pakning fra kranens tut 2) Brenn av kranens munning med feks. en lighter 3) Åpne kranen for kaldt vann og la det renne i ca 3 minutter 4) Fyll vannet i tilsendt prøveflasker uten å berøre kranens- eller flaskens munning Vannprøven bør oppbevares kjølig til den skal analyseres. Lever vannprøven til oss så raskt som mulig og innen ett døgn etter prøveuttak.
Resultat fra vannanalysen og veien videre


Når du endelig har fått svar på vannprøven vil vi på bakgrunn av vannprøven hjelpe deg med å tolke parametrene samt bistå deg med valg av løsning dersom det er behov for det. Vi kan også bistå med å registrere din vannkilde hos Mattilsynet.
Hvor lang tid tar det?


Innholdet i pakken blir sendt med posten og ankommer vanligvis etter 3 til 5 dager etter bestillingen. Når du har fått prøveflasken(e) tar du ut prøven når det passer deg og sender dem inn til laboratoriet. Laboratoriet starter å analysere prøvene så snart de kommer inn. Noen av parameterne til vannanalysen er raske og noen tar lengre tid. Normalt vil hele rapporten være klar innen 7 til 10 dager etter de har kommet inn til laboratoriet.
Hvorfor ekspresspost og innsending av prøver?


Prøveflaske for bakterier må sendes inn til laboratoriet innen 24-timer for å få korrekt resultat. Laboratoriet er stengt i helgen, så prøver som sendes fredag til søndag vil derfor bli defekt. Derfor bør prøver sendes mellom mandag til torsdag før postens stengetid i ukedagene
Hva er inkludert i våre vannprøvepakker?


AKVACONSULT samarbeider med SYNLAB som er en av de største akkrediterte laboratorie-selskapene i Europa. Ved å bruke SYNLAB som analyselaboratorium er man sikker på at analysene blir utført på en korrekt måte og at resultatene er til å stole på. Våre vannprøvepakker inkluderer: - Analyse av parametere hos akkreditert laboratorium - Frakt fra oss til deg og videre til laboratorium - Konsultasjon, rådgiving og tolkning av resultatene - Løsningsforslag ved behov for vannrensing

KONTAKT OSS

Postadresse: Mustads vei 12, 0283 OSLO

Org. nr: NO 920 618 057

Tel: +47 99 22 74 33​

post@akvaconsult.no

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon

© 2018 AKVACONSULT AS Alle rettigheter reservert